Na Vyhlídce se letos vzpomínalo na Víta Bohumila Tajovského

Pravidelné setkání členů Kolpingových rodin v Češkovicích se uskutečnilo ve dnech 21. - 22. dubna.

Bezmála 40 členů Kolpingových rodin se minulý víkend sešlo v Rekreačním zařízemí Vyhlídka v Češkovicích u Blanska. Páteční večer jsme tematicky věnovali významné osobnosti katolické církve, ale také Kolpingova díla ČR - opatu Vítu Bohumilu Tajovskému. Přednášet o této jedinečné osobnosti nám přijel současný opat želivského kláštera Jáchym Jaroslav Šimek.

V sobotu jsme věnovali rekapitulaci významných akcí z loňského roku, kterými byly například oslavy 20. let KR Velká Bíteš a prezentace jejich dlouholetého mezinárodního partnerství s KF Schrobenhausen z Bavorska. Největší akcí bylo ale 49. Mírové putování evropského KD, které se konalo v létě v Praze a místní KR Prahy 8 se již potřetí v historii skvěle postarala o organizaci. Samozřejmě jsme se také věnovali plánům na tento rok, kdy nás zanedlouho čeká Pouť a shromáždění členů ve Věžnicích (27. května) a potom na podzim Oslavy 25 let Kolpingova díla ČR (4. listopadu) ve Žďáře nad Sázavou.

Setkání měrou vrchovatou splnilo svůj hlavní účel, kterým bylo setkání přátel, ale také všechny utvrdilo v tom, že Kolpingovo dílo je v Česku živým společenstvím aktivních lidí.

Fotografie ze setkání najdete ve FOTOGALERII.