Kunštátské šibřinky

Letošní maškarní ples Šibřinky proběhl v sobotu 2. března v kunštátském kulturním domě. Na organizaci se podílelo celé vedení Kolpingovi rodiny Kunštát a velké množství dobrovolníků, kterým bychom chtěli poděkovat za jejich ochotu. Tento ročník opět přilákal mnoho účastníků, kdy přišlo přes 280 masek. Večer byl zahájen proslovem přesedy KR Kunštát Michaelem Králem a pokračoval volnou zábavou doprovázenou skupinou Arcus. Během plesu se popíjelo a tancovalo, kulturní vložkou byla skupina NA TUTTI, která měla dvě taneční vystoupení. Účastníci plesu se mohli nechat vyfotit ve fotokoutku a nechat si svoji fotku na místě vytisknout. O půlnoci se začala vydávat tombola a po ní proběhlo vyhlášení nejlepších masek večera. Výběr byl velmi obtížný, protože se letos zúčastnilo mnoho originálních a propracovaných masek. Nejlepší skupinovou maskou se staly Barbie, které překvapily svojí originalitou a vytrvalostí, když překonaly problémy spojené s uzavřením v neprodyšné krabici. Masku jednotlivce vyhrál Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku, který jakoby vypadl z oka Johnymu Deppovi. Letošní ročník měl spoustu dobrých ohlasů a doufáme, že příští rok bude alespoň tak podařený jako tento.

Karolína Šafářová, KR Kunštát