Poutníci z Kolpingova díla ČR na Národní Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi

Již v půl šesté ráno startoval autobus s poutníky z Kunštátu. Následně při zastávkách ve Velké Bíteši a Žďáře nad Sázavou posbíral členy dalších Kolpingových rodin a vyrazil směr Stará Boleslav. Zde jsme se zúčastnili slavnostní mše svaté v 10 hodin celebrované olomouckým arcibiskupem Graubnerem. Promluvu měl arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka a u obětního oltáře bylo kromě dalších českých a moravských biskupů možno vidět také biskupa Johna Vlaznyho ze Spojených států, který má české kořeny.

Před pódiem bylo mezi sokolskými a orelskými prapory tentokrát poprvé možno vidět také vlajky Kolpingova díla ČR a dále KR Kunštát, Velká Bíteš a Zadní Zhořec!

Odpoledne jsme se vydali na cestu do Prahy do Arcibiskupského paláce, kde se konala malá slavnost, při které kardinál Duka ocenil několik osob, které se významně podílejí na organizaci akcí arcibiskupství a mezi nimi byl také ředitel Biskupského gymnázia a SŠG A. Kolpinga Jiří Cočev. Po této slavnosti a malém pohoštění jsme se odebrali do katedrály. kam se v tu chvíli se zvláštním doprovodem vracely ostatky sv. Václava ze Staré Boleslavi k opětovnému uložení ve Svatováclavské kapli v katedrále.

Celý den nás provázelo krásné podzimní počasí a tato akce byla jistě velkým zážitkem pro všechny účastníky.