Uvedení Ch. Hubera do úřadu prézese Mezinárodního Kolpingu

V sobotu 4. prosince se konala slavnostní bohoslužba v Minoritském chrámu v Kolíně nad Rýnem, při které byl uveden do úřadu generálního prézese (duchovního správce) Mezinárodního  Kolpingova díla (Kolping International) Mons. Christoph Huber.

Mons. Christoph Huber byl hlavním celebrantem této eucharistické slavnosti 4. prosince v den, kdy si připomínáme úmrtí našeho zakladatele bl. Adolpha Kolpinga. Do nového úřadu jej uvedl kapitulní vikář Dominik Meiering.
________________________________________________________
Generální rada Kolping International, kterou tvoří 37 delegátů z 29 zemí, zvolila 30. října 2021 velkou většinou Christopha Hubera nástupcem Otmara Dillenburga, který po skončení svého desetiletého funkčního období znovu nekandidoval a vrací se do své domovské diecéze Trier (Trevír), kde bude na biskupském generálním vikariátu sekretářem a vedoucím Pastoračního oddělení.

Christoph Huber se narodil v Bavorsku, kde je od roku 2010 ve vedení Kolpingu Mnichov a Freising a jako zemský prézes v Kolpingu Bavorsko. Je desátým nástupcem zakladatele bl. Adolpha Kolpinga. Funkční období je desetileté a opakované zvolení je možné.

Kolping International je katolický sociální spolek, který v roce 1850 založil kněz a sociální reformátor Adolph Kolping. Nyní má 400 000 členů v 60 zemích.  Členové Kolpingu se považují za živoucí světovou rodinu, ve které se o sebe všichni solidárně starají. V Evropě, Africe, Asii a Americe se lidé sjednotili v přibližně 9 000 Kolpingových rodinách, které si navzájem pomáhají a chtějí společně pro potřebné lidi něco vykonat. Každý člen je vybízen k tomu, aby převzal odpovědnost za ostatní a angažoval se v sociální oblasti.