Poradna pro nelátkové závislosti v Kraji Vysočina

Poradna pro nelátkové závislosti v Kraji Vysočina je zařízení poskytující terapeutické a poradenské služby těm, kteří se nějak potýkají se sázením, gamblingem, hazardem, závislostí na internetu a sociálních sítích či s přemírou využívání elektronických zařízení.

Poradenství a podpora je poskytována také rodinným příslušníkům a blízkým osobám.

Služby jsou poskytovány ambulantní formou, jsou důvěrné a bezplatné.

Klient společně s terapeutem pracují na nalezení spokojenějšího života bez závislosti. Podporujeme klienta v nalezení nového životního stylu, v rozvoji vlastních kompetencí a zodpovědnosti, posilujeme schopnost zvládat stres, podporujeme obnovu rodinných vztahů. Věnujeme se prevenci relapsu.

Poradna pro nelátkové závislosti v Kraji Vysočina vznikla na základě Národní strategie prevence a snižování škod spojených se závislostním chováním. Finančně je projekt podpořen Úřadem vlády ČR / Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky a Krajem Vysočina. Jde o společný projekt tří organizací, které se dlouhodobě v Kraji Vysočina zabývají prací s lidmi s adiktologickou (závislostní) problematikou: Kolpingovo dílo České Republiky z.s., Oblastní charita Jihlava a Oblastní charita Třebíč.

Poradna pro nelátkové závislosti má pobočky v Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Třebíči a ve Žďáře nad Sázavou.

Více informací najdete na stránkách poradny: zavislostivysocina.cz